Ефективна и популярна диета Шест венчелистчета

Рибни ястия - диетата на първия ден от диетата 6 венчелистчета от Анна Йохансон

Диетата с 6 венчелистчета, разработена от шведския диетолог Анна Йохансон, стана популярна в цял свят. Само за няколко дни ви позволява да се отървете от излишните килограми, без да застрашавате здравето.

Основни принципи

Монодиетата с 6 венчелистчета е разработена от Анна Йохансон, професионален диетолог от Швеция, и не се основава на популярни стереотипи, а на специализирани знания относно структурата на човешкото тяло, химията, биохимията и т. н. Освен това авторът на диетата не крие принципите на нейната работа и обяснява защо този режим ви позволява бързо да се отървете от излишните килограми. Накратко, диетата се основава на принципа на разделното хранене. А елементът на играта, който даде името на диетата, помага да не се разпуснете. Начертайте красиво цвете от шест венчелистчета, всяко от които ще съответства на един от дните на диетата. В края на всеки ден откъснете листенце, като по този начин се приближите до заветната цел.

Вторият ден от диетата с шест венчелистчета за отслабване е зеленчукова

Същността на диетата с 6 венчелистчета може да се сведе до следните основни характеристики:

 • Базовата продължителност е шест дни. Ако желаете, можете да повторите друг цикъл, започвайки от първия ден.
 • Включва шест еднодневни монодиети.
 • За шест дни можете да се отървете от няколко излишни килограма.
 • Създателят му съветва да повтаряте курса на диетата 1-2 пъти годишно.
 • Придържайки се към такава диета, ние не губим мускулна маса. Само мазнините изчезнаха.
 • Не можете да се придържате към диета по време на бременност и кърмене, с алергии към неговите компоненти. При наличие на заболявания на стомашно-чревния тракт първо трябва да се консултирате със специалист.

Диетата с 6 листенца на Анна Йохансон, както вече споменахме, се състои от шест монодиети, които следват една друга в ясен ред: протеините се редуват с въглехидратите. Диетологът твърди, че именно това кара тялото да изгаря активно телесни мазнини.

Варени пилешки гърди за третия ден от диетата 6 венчелистчета

Не можете да промените "венчелистчетата" на места. Първо следва рибна диета, след това зеленчукова диета, след това пилешко месо, зърнени храни, извара и плодове. Всяка диета продължава точно един ден. Седмият ден може да бъде началото на повтарящ се цикъл или, напротив, възможност да се отпуснете. И някой предпочита да започне гладна стачка в този ден, като по този начин консолидира резултатите от отслабването.

Авторът на диетата твърди, че тя ще бъде ефективна за абсолютно всеки човек, независимо от индивидуалните му характеристики, тъй като ефективността й се основава на общата физиология на храносмилането. Всеки ден ще ядете храни от един и същи вид, като по този начин избягвате вредни и тежки комбинации. Това вече допринася за ефективна борба с наднорменото тегло.

Анна Йохансон също така настоява, че краткосрочните нискокалорични монодиети са ефективен начин за отслабване. Освен това един ден е оптималната продължителност за тях. Тялото, чувствайки стрес, черпи енергия от мастните натрупвания. И точно това ни трябва. Ако монодиетата е продължителна, тя губи своята ефективност, тъй като тялото се адаптира към нея.

Диетоложката Анна Йохансон съобщава, че тялото започва да губи мазнини в средата на първия ден от диетата. Така за един ден имаме нужда от 0, 5-1 кг, което е доста добър резултат. Но е много важно да не променяте последователността на диетите с едно венчелистче. Само предложената от шведския специалист последователност позволява на тялото да елиминира мастните резерви, без да страда от енергиен глад.

За кого е диетата с 6 венчелистчета?

На четвъртия ден от диетата с 6 листенца трябва да консумирате различни зърнени храни.

Диетата с шест венчелистчета помага на абсолютно всеки да отслабне. Особено ефективен е за отслабване след празниците, тъй като е ефективно разтоварващо. Ако искате да отслабнете бързо и безопасно, можете да обърнете внимание на метода, който предлага Анна Йохансон.

Има малко противопоказания за диетата, но те все още съществуват. Не трябва да се придържате към него по време на бременност и кърмене, алергична реакция към един от предложените компоненти на диетата, както и заболявания на стомашно-чревния тракт.

Очаквани резултати

Базирана на принципа на разделно хранене, диетата с 6 венчелистчета насърчава правилното функциониране на храносмилателните органи, в които те не натрупват излишни мазнини. Еднообразната ежедневна диета гарантира бърза загуба на тегло и не оставя никакви шансове за излишните килограми.

Ако стриктно спазвате всички препоръки на създателя на диетата, тогава 500-800 грама тегло ще изчезнат на ден от диетата. Така за всичките 6 дни може да отнеме до пет килограма, в зависимост от първоначалното тегло. След определено време, по желание, шестдневната диета може да се повтори.

Диетично меню

Нискокалорична извара - основата на петия ден от диетата с 6 листенца

Диетата с 6 листенца лайка не предполага никакви специални ограничения за количеството консумирана храна, но всеки ден ще бъде моно-диета на базата на определен продукт. Така ще седнем на шест монодиети подред, белтъчини и въглехидрати последователно. Ето диетата:

 • Първи ден, риба. През първия ден можете да ядете всяка риба, приготвена без мазнини. Задушете го, сварете, запечете, добавете сол и подправки. Разрешено е да се използват рибни супи и бульони без зърнени храни и картофи. Този ден насища тялото с полезни мастни киселини и протеини, които лесно се усвояват от организма. Освен това рибата е с ниско съдържание на калории и засища добре, така че няма да страдате от глад.
 • Вторият ден зеленчук. На този ден можете да ядете всякакви зеленчуци. Могат да са сурови, може и да ги варите, задушавате, печете. Разрешени са зеленчукови сокове. Можете да използвате сол и не много люти подправки. В този ден ще консумирате много малко калории, а тялото активно ще изгаря телесните мазнини.
 • Трети ден, пиле. Третият ден ще бъде на базата на пилешко месо, което може да бъде сварено, задушено, печено, подправено с подправки. В този ден тялото също ще бъде наситено с протеини. Протеините от пилешкото месо не могат да се отлагат в мазнини, но участват активно в процеса на изграждане на мускулите.
 • Четвърти ден, зърнени храни. На четвъртия ден ще трябва да ядете всички видове зърнени храни, зърнени храни, зърнени храни. Позволени са няколко хляба, фибри, трици. Отново има връщане към въглехидратите и тялото, с оглед на това, отново започва да гори мазнини. След като сте яли пиле през целия ден, въглехидратите на зърнена основа, които го заменят, ще се използват за попълване на запасите от гликоген в черния дроб, а мазнините в тялото ще се използват за възстановяване на енергията.
 • Пети ден, извара. Изварата с ниско съдържание на мазнини е един от най-любимите продукти в диетата за отслабване. Той е с ниско съдържание на калории, с високо съдържание на протеини, минерали и аминокиселини, което помага за ефективна загуба на тегло. Протеинът от извара е лесно смилаем. Получените в този ден компоненти ще се използват за поддържане на баланса в организма, а енергията ще се черпи от омразната мазнина. През деня яжте нискомаслена извара, кефир и мляко също са разрешени.
 • Шести ден, плодов. Плодовете са не по-малко вкусни от тортите и шоколада и много по-здравословни от тези застрашаващи фигурата сладки. Този вкусен диетичен ден ще насити тялото с ценни сложни въглехидрати, които ще отнеме много енергия за смилане. Можете да използвате всякакви плодове, пресни, сушени или печени. За да подобрите вкуса им, можете да използвате подправки: канела, ванилин, лимонова кора.

Диетата е предназначена за шест дни, но ако желаете, можете да й отделите още един, седми ден. Можете да го направите бяло. А ако сте склонни към радикални решения, изобщо можете да направите тежко разтоварване, като използвате само вода през деня. Но това не е задължително.

Излизане от диетата

Диета 6 венчелистчета завършва с вкусен плодов ден

За да поддържате резултатите, които сте успели да постигнете, правилното излизане от диетата с 6 венчелистчета е от съществено значение. Необходимо е постепенно да преминете към обичайната диета. Можете просто да продължите да ядете храни от диетата, като ги комбинирате една с друга. Калоричното съдържание на диетата трябва да се увеличава постепенно, като се довежда до 1400-1800 килокалории на ден.

И след диетата си струва да изградите диета върху висококачествени и здравословни продукти за тялото. В разбирането на експертите това са постно месо и риба, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци. Пийте достатъчно вода. Но сладките, мазните и нишестените храни трябва да бъдат ограничени. Това важи за всички, които следват фигурата, в противен случай просто ще анулирате резултатите от всяка диета.

Методът, предложен от Анна Йохансон, е прекрасен начин да се отървете от няколко излишни килограма без стрес, депресия и загуба на енергия. Описание на диетата 6 венчелистчета ни предлага много просто меню, което, благодарение на своеобразна игра с цветни листенца, ще ви помогне лесно и весело да се доближите до фигурата на вашите мечти.